Nederlandse samenwerking op het gebied van Life-Cycle Civil Engineering

Nieuws

On-line bijeenkomst IALCCE-NL

DINSDAG 18 JANUARI 9.00 UUR – 10.30 UUR

Beheersing van de levenscyclus van asfalt.

Moderators: Mirella Villani (RWS) en Greet Leegwater (TNO)

In deze sessie staan de ontwikkelingen op het gebied van asfalt onderhoudsvoorspelling en de inzet hiervan voor assetmanagement centraal. Onderhoudsvoorspelling voor asfalt is een vakgebied waar op meerdere manieren aan wordt gewerkt. Zowel binnen Nederland als internationaal. Wat kunnen we van elkaar leren?

Asfalt is veruit het meest toegepaste materiaal voor onze (snel)wegen. Als asfalt verouderd ontstaan er veiligheidsrisico’s voor het verkeer. Daarom is tijdig onderhoud essentieel. Ondanks goede beschikbare meettechnieken blijft het voorspellen van een restlevensduur van asfalt een uitdaging.

Een vooraanstaand spreker uit het IALCCE netwerk, Professor Mitsuyoshi Akiyama, van de Waseda University in Tokyo, zal een inleidende presentatie geven. Professor Akiyama is boardmember van IALCCE, en was tevens chairman van het IALCCE symposium in 2014. 

Op verzoek van onze gastspreker zullen alle presentaties in het Engels zijn. Discussies kunnen in het Nederlands, en zullen waar nodig worden vertaald in het Engels.

Professor Akiyama presenteert een interessant onderzoek, waarin verouderingsgegevens van asfalt verhardingen zijn geanalyseerd, gebruik makend van kunstmatige neurale netwerken (ANN’s), om betrouwbaarheidsvoorspellingen te maken ten aanzien van de asfalt levenscyclus. Hiervoor is gebruik gemaakt van de trainingsgegevens die zijn verzameld uit de Long-Term Pavement Performance (LTPP) database. Parameters die grote invloed hebben op IRI (o.a. dikte, verkeer en klimaat) worden meegenomen in het ANNs-model.

Na de inleidende presentatie zullen er een aantal pitchen gehouden worden m.b.t. Nederlandse onderzoeken, gevolgd door een discussie over welke stappen genomen kunnen worden om de levensduurvoorspellingen van asfalt verder te verbeteren. 

Programma

09.00   Opening,
           introductie IALCCE en thema (Mirella Villani, Rijkswaterstaat)

09.15   Presentatie
           Life-cycle reliability estimation of asphalt pavement based on machine learning approach (Prof. M. Akiyama, Walsada University – Japan) 

09.45   Pitches
            – Levensduurvoorspelling/draagkracht
            – Levensduurvoorspelling/rafeling
            – Baysiaans model voor restlevensduur met betrekking tot stroefheid
            – Datakwaliteit voor levensduurvoorspelling

10.00   Discussie 

10.15   Wrap-up 

10.30   Sluiting

Voor deze sessies zijn ook introducés welkom op uitnodiging van jullie als leden, ook als die geen lid zijn van IALCCE.
Belangrijk is, dat we nationaal met elkaar in gesprek zijn en de juiste discussie voeren. Verzoek is dus aan jullie om in jouw eigen omgeving te kijken wie bij deze onderwerpen goede gesprekspartners zouden zijn, om zo veel mogelijk effect te hebben met deze bijeenkomsten.
Er zal ook gelegenheid worden gegeven tijdens deze bijeenkomsten om samen na te denken of deze onderwerpen nationaal meer aandacht behoeven, en zo ja waar we dat zouden kunnen doen.

Heeft u vragen, wilt u meer weten over IALCCE-NL of wilt u deelnemen aan de bijeenkomst neem dan contact met ons op via ons mailadres : secretariaat@IALCCE-NL.org

Lid worden van IALCCE-NL?

Dat is gratis. Leden van IALCCE-NL zijn gelijk ook lid van IALCCE, 
en ontvangen dus ook informatie over de internationale activiteiten.
Word lid van IALCCE-NL – IALCCE-NL

IALCCE-NL,

Contact: secretariaat@ialcce.org

Website nationaal: www.ialcce-nl.org

Website internationaal: www.ialcce.org

© 2023 IALCCE-NL

Thema door Anders Norén